In de herfstvakantie zijn de temperaturen vaak nog aangenaam. De bomen zijn langzaam aan het verkleuren maar in de Limousin staan de koeien nog lekker buiten in de wei. Het is een prima periode om er één of twee weken tussenuit te gaan en ideaal om wandelingen of fietstochten door de Creuse te maken. 


Herfstvakantie in Frankrijk

Boeken lezen, een stadje bezoeken en beetje slenteren, lekker koken of naar een museum zijn leuke activiteiten in de herfst. Met een beetje mazzel zit je ’s middags nog even lekker in de herfstzon op een terrasje. Markten en andere activiteiten zijn er ook. Je kunt bijvoorbeeld naar de thermale baden van Evaux-les-Bains, waar de legioenen van Caesar in 50 v.chr. al de eerste badgasten waren.

Wil je een lange wandeling maken en heb je kinderen? Ga eens wandelen met een ezel: kind op de rug van de ezel, picknick mee en je weet zeker dat je geen gezeur krijgt! Kijk voor de vele wandel- en fietsroutes op jouw favoriete app.

Op outdoor apps als Komoot, Viewranger of het Franse RandoGPS vind je goede routes en anders kijk je hier voor wandeltochten of hier voor fietstochten