Creuse Les Trois SoeursEr is geen grootschalig toerisme in de Creuse. Grootschaligheid is überhaupt niet iets dat je er tegenkomt. Soms ben je wat langer onderweg – snelwegen zijn er nauwelijks en de Creuse is vrij dunbevolkt – maar de vriendelijke Creusois organiseren veel activiteiten en er zijn een hoop leuke attracties.

Kunst en Cultuur

Hou je van kunst? Bezoek het museum in Guéret, wandel langs de schildersplekken van impressionistische schilders langs de Creuse in de beurt van Crozant, volg het spoor van schrijfster George Sand rond Boussac of bezoek een concert.  Kijk hier voor meer informatie over kunst en cultuur in de Creuse.

Actief in de natuur

De Creuse is een fantastische regio om te wandelen of te fietsen. Er zijn overal paden tussen de weilanden met de kenmerkende heggen, door bos of over stille wegen. Voor mountainbikers is de Creuse een waar paradijs. Ook op en langs het water is genoeg te doen.

Maar je kunt ook paintballen, klimmen en zelfs auto-racen. In de winter kun je een tocht met husky’s maken en behoort zelfs skieën tot de mogelijkheden.

Op onze pagina Actief in de Creuse vind je ideeën voor als je er graag op uit trekt. Meer over de natuur in de Creuse kun je lezen op Creuse Natuur.

Lekker eten

Goed uit eten is in Frankrijk nooit ver weg en dat geldt ook in de Creuse. De restaurants waar wij graag naar toe gaan, vind je op onze pagina Creuse Culinair.

Ben je een fijnproever dan is er ook op hoog niveau voldoende te vinden. Binnen drie kwartier van Domaine Les Trois Soeurs zijn er 6 door Michelin onderscheiden restaurants.