Zomervakantie in Frankrijk: wie heeft er geen mooie herinneringen aan? Op de achterbank in een kleine auto, volgepakt op weg naar het zonnige zuiden, een krakerige radiozender met liedjes van Julien Clerc, Michel Fugain, Barbara, Michel Delpech en Charles Aznavour, voorin de kaart op schoot op zoek naar de juiste route, boterhammen met kleffe kaas als lunch en vreselijke trek bij aankomst.


Zomervakantie in Frankrijk

Het gevoel van toen is in de Creuse vandaag nog volop voelbaar en zichtbaar. De Fransen noemen de Creuse zelf niet voor niets La France Profonde, een uitdrukking die verwijst naar “diepe” en diepgaande “Franse” aspecten van de cultuur van Franse provinciesteden, van het dorpsleven en de authentieke plattelandsomgeving in Frankrijk.

Het weer

In de zomer is het in de Creuse vaak aangenaam warm. Grote kans dat je veel tijd buiten doorbrengt in de tuin, op de veranda of het terras: van het ontbijt tot het laatste glas wijn in de avond of nacht. Op hete dagen zorgt het zwembad voor de nodige verkoeling en kun je onder één van de parasols wat lezen of wat luimeren.

De zomervakantie in Frankrijk is vaak zonnig en ook in Creuse kan de temperatuur af en toe flink oplopen. Het vakantiehuis blijft behoorlijk koel, zeker als je zorgt dat je niet op z’n Hollands de ramen en deur openzet bij warm weer.

In en om het huis

  • spelletjes en andere speldingen
  • bos achter het huis
  • petite creuse om te vissen of in het water te spelen.
  • Voor de grote en kleine lezers zijn er volop boeken.
  • bbq

Gaan jullie er op uit, dan is er veel te kiezen.

In de Creuse is er geen grootschalig vertier maar vergis je niet: in elk stadje of dorpje is wel wat te doen en dat kan verrassend zijn. Er zijn marktjes, concerten, festivals en musea. En behalve wandelen, zwemmen en fietsen kun je paintballen, kanoën, klimmen, mountainbiken en zelfs autoracen op een spectaculair circuit.